Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

To Top Ten των αιθέριων ελαίων - #6 Ylang Ylang

Image courtesy of Rawich/FreeDigitalPhotos.net


Και μετά το «βρωμερό» αλλά θαυματουργό τεϊόδεντρο, σειρά έχει το πιο ιδιαίτερο και αισθησιακό άρωμα. Το αιθέριο έλαιο ylang ylang (λατινική ονομασία Cananga Οdorata) προέρχεται από την απόσταξη των λουλουδιών του ομόνυμου δέντρου, ενώ η ονομασία του σημαίνει «το λουλούδι των λουλουδιών». Έχει ένα γλυκό, πιπεράτο και εξωτικό άρωμα.

Το αιθέριο έλαιο ylang ylang έχει αντικαταθλιπτικές, κατευναστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Είναι το ιδανικό έλαιο για κάθε είδους ανησυχία, ένταση, φόβο και φοβία αλλά και για καταστάσεις πανικού και σοκ. Προσφέρει ένα αίσθημα ευφορίας, ενώ χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση της υψηλής πίεσης και της ταχυκαρδίας. Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο ylang ylang είναι ένα εξαιρετικό αφροδισιακό και αντιμετωπίζει την ψυχρότητα και την σεξουαλική ανικανότητα.

Στο δέρμα, το έλαιο ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα λιπαρές και ξηρές περιοχές. Είναι ιδανικό για το μεικτό δέρμα, αλλά και ευεγερτικό για κάθε τύπο. Επιπλεόν, διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Το αιθέριο έλαιο ylang ylang δεν έχει αντενδείξεις, αν και υπερβολική χρήση του ενδέχεται να προκαλέσει πονοκέφαλο και ναυτία.

Λέξεις κλειδιά: Ανησυχία, φόβος, πανικός, σοκ 
                    Ταχυκαρδία, υψηλή πίεση
 Ψυχρότητα, ανικανότητα
                    Μεικτό δέρμα, μαλλιά


Προσωπικά θεωρώ πως είναι το καλύτερο αγχολυτικό που υπάρχει. Το άρωμα του, ζεστό και εξωτικό, θα σας...ταξιδέψει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο είναι δεκτό, αρκεί να εκφράζεται με κόσμιο τρόπο. Παρακαλώ πολύ όχι greeklish!