Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Το Top Ten των αιθέριων ελαίων - #5 Τεϊόδεντρο (Tea Tree)



Ναι, το ξέρω... Δεν έχει ωραίο άρωμα! Δεν έχει καθόλου ωραίο άρωμα! Οκ, βρωμάει! Αν σας πω όμως πως οι Αυστραλοί στρατιώτες το είχαν μαζί τους στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για να αντιμετωπίζουν πληγές και τροπικές μολύνσεις, ίσως σας αλλάξω γνώμη για το μαγικό αυτό φυτό.

Το αιθέριο έλαιο του τεϊόδεντρου (Melaleuca Alternifolia) προέρχεται από την απόσταξη των φύλλων και μικρών κλαριών του ομόνυμου φυτού που ευδοκιμεί μόνο στην Αυστραλία. Η βασική του ιδιότητα είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος απέναντι σε μολύνσεις. Έχει αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητικές, αντιμικροβιακές, αντιπαρασιτικές, αντισηπτικές και αντιιικές ιδιότητες – ένα φαρμακείο από μόνο του! Είναι επίσης ισχυρό αποσμητικό. Χρησιμοποιείται σε κάθε είδους μόλυνση και πληγή, είναι εξαιρετικό για την αντιμετώπιση κάθε είδους μύκητα, ενώ είναι τόσο αποτελεσματικό με βακτήρια και ιούς που χρησιμοποιείται ακόμα και για περιπτώσεις φυματίωσης! Ιδιαίτερα κατάλληλο και για κρυολογήματα και γρίπη.

Στο δέρμα θεωρείται ως το πλέον αποτελεσματικό έλαιο για την αντιμετώπιση ακμής και σπυριών. Ιδανικό για τα λιπαρά μαλλιά, απομακρύνει την πιτυρίδα. Χρησιμοποιείται επίσης σε περιπτώσεις ουλίτιδας. 

Το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου δεν είναι κατάλληλο για ευαίσθητα δέρματα, καθώς ενδέχεται να δημιουργήσει περαιτέρω ευαισθησία. Αποφεύγετε σε κάθε περίπτωση την περιοχή γύρω από τα μάτια.

Λέξεις κλειδιά: Βακτήρια, μύκητες, ιοί 
                    Μολύνσεις, πληγές
                    Λιπαρό δέρμα και μαλλιά, ακμή
 Γρίπη και κρυολογήματα
                    Καθαριστικό, αποσμητικό


Σας έπεισα, το ξέρω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο είναι δεκτό, αρκεί να εκφράζεται με κόσμιο τρόπο. Παρακαλώ πολύ όχι greeklish!